logo
Gizlilik ve Çerezler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik ve Çerez politikalarımızı inceleyebilirsiniz.

Gizlilik Politikası ve K.V.K.K. Aydınlatma Metni

Egesoy Alışveriş Hizmetleri ("FİRMA") ve SametEgesoy.com ("SİTE") olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, işbu SİTE Gizlilik Politikası ("Politika"), üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

İşbu Politika’nın amacı, SİTE'nin işletilmesi sırasında SİTE üyeleri/ziyaretçileri/kullanıcıları (hepsi birlikte "Veri Sahibi" olarak anılacaktır) tarafından SİTE ile paylaşılan veya SİTE’nin, Veri Sahibi’nin SİTE’yi kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.

Aşağıda SİTE tarafından işlenen ve Kanun uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Politika kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.

Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgileri (telefon numaraları, e-posta adresi, adres gibi)
Kullanıcı Bilgisi
Kullanıcı İşlem Bilgisi
İşlem Güvenliği Bilgisi
Finansal Bilgi
Pazarlama Bilgisi
Sipariş ve Siparişe Konu Ürün Bilgileri
Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Hangi Veriler Kesinlikle İşlenmez ve Sitemizin Veri Tabanında Tutulmaz?

Sitemize kredi kartınızla yapacağınız ödemelerde, kart bilgileriniz kesinlikle SİTE'miz tarafından kaydedilmez ve SİTE'mize ait veri tabanında tutulmaz. Ödemeniz sırasında ödeme altyapısı sağlayıcı firmaya (örneğin sanal pos alt yapısı sağlayan bankaya) şifreli şekilde iletilir ve ödeme sağlayıcıdan dönen cevaba göre siparişiniz onaylanır. Kart numaranız, son kullanma tarihi, güvenlik numarası asla kaydedilmeyeceği için personelimiz dahil kimsenin sitemiz üzerinden bu bilgilere ulaşması mümkün değildir. Personelimizin telefonda kart bilgisi alması kesinlikle yasaktır. Kendi bilgisayarınızın virüs, truva atı veya keylogger denilen, sizin klavyenizde bastığınız tuşları takip eden yazılımlara karşı korunması sizin sorumluluğunuzdadır. Bunun için kendi bilgisayar korumanızı orijinal ve lisanslı antivirüs veya internet güvenlik yazılımları ile korumanızı tavsiye ederiz.

SİTE'miz banka havalesi veya EFT yöntemiyle ödemelerinizde de IBAN numarası veya banka hesap numaralarınızı hiçbir yere kaydetmez.

Hangi Veriler İşlenmekte ve Kaydedilmektedir?


Haber ve Yeniliklerin Bildirimi İçin E-Posta Kaydı
Sitemizin her sayfasının alt kısmında "Yeniliklerden Haberdar Olmak İçin E-posta Kayıt" form alanı bulunmaktadır. Bu formdan isteğe bağlı olarak e-posta listesine kayıt yapılabilmektedir. Bu e-posta listesindeki adresler başka firma veya teşebbüslere kullandırılmaz. Sadece yetkili personelimizin ve firmamıza yazılım desteği sağlayan firmanın erişimi vardır. Bu e-posta adresleri SİTE'mize toplu e-posta gönderimi hizmeti veren firmaların veri tabanında tutulabilir. Bu e-posta adresleri sadece sitemizin yeni yayınları ile fuar, davetiye gibi etkinlik ve yeniliklerin duyurulması amacıyla kullanılacaktır. SİTE'mizden bu tip bir e-posta aldığınızda o postanın alt kısmında "E-posta Listesinden Çıkart" linki de bulunacaktır. Böylece dilediğiniz zaman SİTE'mizden haber, etkinlik, yenilik gibi tanıtım amaçlı e-postalar almazsınız. Talebinizle e-postanız tüm listelerden silinir.

İletişim Formu Vasıtasıyla İlettiğiniz Veriler
Sitemizin iletişim sayfasında firmamızla iletişim kurabileceğiniz bir iletişim formu bulunmaktadır. Bu form ile kaydedilen kişisel bilgileriniz, iletmiş olduğunuz mesaj, görüş, dilek ve şikayetlere cevap verilebilmesi ve iletişim sürecinin takip edilebilmesi için kaydedilmektedir. Buradaki verilere de sadece yetkili personelimizin ve yazılım firmasının erişimi olmaktadır. Dilediğiniz zaman SİTE'mize başvurarak tüm mesajların silinmesini talep edebilirsiniz. Ancak bu mesajlarınız yasal olarak saklanması gereken bir içerikteyse (küfür, tehdit, şantaj, sitemizin veya diğer üyelerin güvenliğini ihlal edecek program kodları gibi) iletişim formu ile iletilen bilgi ve mesajlar yasal süreç bitene kadar silinmeyecektir.

Yorum Bölümünden İlettiğiniz Veriler
Ziyaretçilerimiz üye olmaksızın sitemizdeki ürün veya konulara yorum yazabilmektedirler. Buradaki isim ve iletişim bilgilerinizin doğruluğunu teyit etmeyiz. Gerçek ad-soyad yerine rumuz (takma ad) kullanabilirsiniz. İletişim bilgileriniz yorum mesajınızla birlikte kaydedilir ancak yorumda görüntülenmez. Dilediğiniz zaman SİTE'mize başvurarak tüm yorumlarınızın silinmesini talep edebilirsiniz. Ancak yorumlarınız yasal olarak saklanması gereken bir içerikteyse (küfür, tehdit, şantaj, sitemizin veya diğer üyelerin güvenliğini ihlal edecek program kodları gibi) iletişim formu ile iletilen bilgi ve mesajlar yasal süreç bitene kadar silinmeyecektir.

Üyelik ve/veya Kullanıcı Bilgileri ile Sipariş Bilgileriniz
Sitemizin sattığı bir ürüne sipariş verdiğinizde veya sitemizin üyelikle sunduğu bir hizmeti kullandığınızda bir üyelik de oluşturmuş olursunuz. Ad-soyad, telefon numaraları, adres, e-posta adresi, kullanıcı adı, rumuz (takma ad), şifre, fatura ünvanı, fatura adresi, sipariş edilen ürün bilgileri, kayıt tarihi, IP adresiniz gibi gerekli bilgiler kaydedilmektedir. Bu bilgiler size o hizmetin ifasında (örneğin sipariş verilen ürünlerin adresinize gönderilmesi, fatura kesilebilmesi ve size bilgi verilmesi gibi) kullanılmaktadır. Kullanıcı bilgileriniz her siparişinizde veya hizmet alımınızda tekrar bu bilgileri girmemeniz için de kaydedilir. Bu bilgiler, aldığınız hizmet veya sipariş ettiğiniz ürünlerin neler olduğunu, fiyatını, durumunu takip edebilmenizi de sağlarlar. Gerektiğinde kullanıcı bilgilerinizle giriş yapıp adres ve iletişim bilgileri gibi bilgileri değiştirmenize de olanak verir.

Kişisel Veri İşleme Amaçları

SİTE, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin SİTE üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması, sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve SİTE’nin işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere SİTE tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, SİTE tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, SİTE ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile SİTE’nin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.

Veri Sahiplerinin Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları

Veri Sahibi’nin açık rızası kapsamında, SİTE, Veri Sahipleri’nin SİTE üzerindeki hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması, doğrudan pazarlama ve yeniden pazarlama, Veri Sahibi’ne özel promosyon önerilerinin oluşturulması ve Veri Sahibi’ne iletilmesi ve bu kapsamda elde edilen verilerin her türlü reklam ve materyal içeriğinde kullanılması amacıyla veri işleyebilecek ve aşağıda anılan taraflarla bu verileri paylaşabilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarımı:

SİTE, Veri Sahibi’ne ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri, işbu Gizlilik Politikası ile belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için SİTE’nin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarılabilecektir. SİTE, Veri Sahibi deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dâhil), Veri Sahibi’nin güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırılması, SİTE hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Gizlilik Politikası’nda yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için SMS gönderimi yapanlar da dahil olmak üzere dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (hosting servisleri), hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.

Kişisel veriler, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde FİRMA yetkilileri, hissedarları, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kanunen yetkili özel kurumlar ile paylaşılabilecek, bu amaçlarla sınırlı olarak Kanun m.9’da işaret edilen usul esaslar ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları çerçevesinde yurt dışına aktarılabilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler, SİTE üzerinden ve elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

- Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
- Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
- Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından SİTE adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında SİTE tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir.
SİTE, söz konusu talepleri otuz gün içerisinde sonuçlandıracaktır.
SİTE’nin taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, Türkçe olarak; veri sorumlusu sıfatıyla SİTE'nin iletişim bölümündeki formu kullanarak ön bilgilerndirme yapmak suratiyle ve daha sonra yine iletişim sayfasında belirtilen ünvan ve adresimize kimliğinizi tespit edici belgeler ile yazılı olarak iletebilir veya Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz.

SİTE'miz cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;
Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
Talep konunuzun,
bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Yeniliklerden Haberdar Olabilirsiniz!

Web Tasarım