Doğanın muhteşem güzelliklerini bizlere cömertçe sunduğu, kilometrelerce uzanan kanyon boyunca nerede durursanız durun tablo görünümünde manzaralar izleyebileceğiniz ve fotoğraflarını çekebileceğiniz şahane bir yer.
Köprülü Kanyon Antalya merkezden yaklaşık 90 km ve 1.5 saatlik bir mesafede. Manavgat ilçesi sınırları içinde bulunuyor. Antalya'dan Manavgat'a giderken solda Köprülü Kanyon tabelasından giriyorsunuz ve yarım saat o yoldan gidince kanyonun girişine ulaşıyorsunuz. Kanyona geldiğinizi, başlayan olağanüstü güzelliklerden de anlayabilirsiniz.
Köprülü Kanyon'un girişinde ilk tesisler görülmeye başlıyor.
Köprülü Kanyon'un girişinden itibaren doğa ile iç içe tesisler de sizleri karşılamaya başlıyor. Kanyon boyunca her iki yakada da birçok tesis bulunuyor.
Köprülü Kanyon'un girişinde ilk manzara fotoğraflarını çekmeden duramıyoruz.
Henüz kanyona yeni varmış olmamıza rağmen bu kadar güzel manzaralar karşısında araçtan inip ilk fotoğrafları çekmeye başlamadan duramıyoruz. Doğa severler ve fotoğraf meraklıları için neresinde durursanız durun çok güzel kareler yakalayabileceğiniz güzellikte bir yer.
Rafting yapan gruplar uzaktan görünmeye başlıyor.
Türkiye'nin en uzun rafting parkurlarından. Rehber eşliğinde 12 km'lik parkurda rafting yapmanın keyfini yaşayın. Sporcu olmanıza gerek yok. Herkes için. Kanyonda su oldukça yumuşak akıyor. 2021 fiyatlarıyla rafting kişi başı başı 80 ile 100 TL arasındaydı. Rafting yapmasanız da muhteşem doğanın tadını çıkarın.
Fıçı'dan evler gördünüz mü? İlginç değil mi?
Fıçıdan Ev Gördünüz mü? Fotoğrafta gördüğünüz Fıçı Evler, Köprülü Kanyon'a girdikten birkaç dakika sonra sağ tarafta sizi karşılıyor. Burada konaklayabiliyorsunuz. Fotoğrafı çektiğimde 2021 Mayıs ayı sonuydu ve Covid 19 salgını nedeniyle tesis kapalıydı. Bu nedenle içini göremedim. Bu evden sonra alt kısımda bir dizi fıçı ev daha var.
Fıçı Evler tesisinin devamı.
Fıçı Evler'in devamı. Tesiste bu fıçı evlerde konaklayabiliyorsunuz.
Fıçı Evlerin bulunduğu yerden çay üzerinde salıncak keyfi.
Kanyondan akan suyun üzerinde ağaçların gölgesinde salıncak keyfi yapmak isterseniz Fıçı Evler size bu imkanı da sağlıyor.
Sık sık yol boyunca uzanan tesislerde raftingcileri görebilirsiniz.
Yol boyunca hem gidişte hem dönüşte bulunan tesislerde sık sık rafting gruplarıyla karşılaşıyorsunuz. Rafting için 7 ve 12 km'lik iki parkur seçeneğiniz var. İsterseniz aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte en az 4 kişi olarak bir tek botu kapatabiliyorsunuz. Diğer türlü bir gruba katılmanız gerekiyor. Su durgun aktığından tehlikeli değil. Yani, profesyonel olmanız gerekmiyor. Kilometreler boyunca bu güzelliklerin arasında rafting keyfini yaşayabilirsiniz.
Su durgun aktığından rafting için korkmanıza gerek yok.
Manavgat ilçesi sınırları içinde bulunan Köprüçay nehri ve tarihi Selge kentinin bulunduğu bu yöre, 1973 yılında Milli Park olmuş. Toros Dağları'ndan doğan Köprüçay doğa harikası kanyonlardan geçip, Serik'in güneyinden Akdeniz'e dökülüyor. Köprüçay üzerinde sadece rafting değil, kano ve kanyoning (kanyon geçişi) sporları olmak üzere; yüzme, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, oryantiring, bisiklet, olta balıkçılığı gibi sportif etkinlikler yapabilirsiniz. Ayrıca botanik-yaban hayatı gözlemciliği, jeolojik yapı gözlemciliği, kampçılık, fotoğrafçılık, piknik, cip safari, yayla gezileri gibi çok çeşitli etkinliklere katılma olanağınız da bulunuyor. Kaynak: kulturportali.gov.tr
Köprülü Kanyon'a adını veren tarihi köprü.
Ve işte Köprülü Kanyon'a adını veren antik dönemden kalma tarihi köprü. Köprüçay üzerinde kurulu bu köprünün adı Oluk Köprü. 14 metre uzunluğunda 2.5 metre eninde ve 35 metre yüksekliğinde. Köprüden tek araç geçebiliyor. Muhteşem bir manzarası var. Roma mimarisi özelliklerini taşıyor.
Köprülü Kanyon'a adını veren tarihi köprünün aşağıdan görünümü.
Köprünün alttan çekilmiş fotoğrafı. Köprüden aşağıya inen taş merdivenlerden suya kadar inebiliyorsunuz.
Köprülü Kanyon'a adını veren tarihi köprünün üstten görünümü.
Köprü 2.5 metre enine olduğundan tek araba geçişine uygun. Bu köprü üzerinden aracınızla U çizip nehrin diğer yakasına geçiyor ve bu sefer aşağıya doğru gezinize devam ediyorsunuz.
Köprü üzerinden nehrin manzarası.
Köprü üzerinde bir fotoğraf molası vermek isteyeceksiniz. İşte köprünün üzerinden nehrin manzarası böyle görünüyor. Şahane değil mi?
Köprü altından botla devam edebilirsiniz.
Köprüden sonra da kanyon devam ediyor ancak o yöne doğru aracınızla gidemiyorsunuz. Bu durumda köprüden aşağıya inip nehrin üzerinde sizi bekleyen botu kiralayıp tura katılmanız gerekiyor. Köprüden ileride nefis manzaralı küçük şelaleler varmış. Biz bu gezimizde köprüden öteye geçmedik, belki bir sonraki sefere.
Köprülü Kanyon'da diğer tarihi köprü.
Köprülü Kanyon'da yukarıda paylaştığım Oluk Köprü üzerinden geçip tekrar Antalya yönüne döndüğünüzde bu sefer kanyonun nehri sol tarafınızda kalıyor. Aşağı doğru ise birbirinden güzel manzaralar sizi bekliyor. İşte bir tarihi köprü daha. Oluk Köprü kadar büyük değil ama önünde durup mutlaka fotoğraf molası vermek isteyeceğiniz bir yer.
Köprülü Kanyon'daki güzel tesislerden biri daha.
Küçük köprünün hemen karşısında bu muhteşem manzaraya sahip tesis bulunuyor. Su buz gibi. Dayanabilirseniz girebilir yüzebilirsiniz. Ben şelalelerin resmini çekebilmek için girdim ama neredeyse artık bacaklarımı hissetmiyordum. Su o kadar soğuk.
İster su üzerinde salıncakta sallanın isterseniz bu manzaraya karşı çayınızı yudumlayın. Doğal minik şelalelerden gelen su sesi etraftaki kuş cıvıltılarına karışıyor. Hem gözleriniz hem kulaklarınız doğanın bu güzelliği ve ritmiyle bayram ediyor. Burayı görünce insanın tekrar şehre dönesi gelmiyor.
Köprülü Kanyon'daki minik şelaleler çok güzeller.
Güzel manzaralı minik göletin yanında bulunan şirin şelale ve kayalar çok güzel bir görsellik sunuyor. Dağlardan gelen buz gibi suları hem izlemek hem de dinlemek olağanüstü huzur veriyor. Burada duyacağınız gibi akan suyun ve kuş cıvıltılarının sesi çeşitli ruh hastalıklarının tedavisinde kullanılan doğa seslerini sunuyor. Bir süre gözlerinizi kapayın ve bu sesleri dinleyip hissedin. Size ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz.
Köprülü Kanyon'da Perge Doğa Evleri.
Köprülü Kanyon'u gezip bol bol fotoğraf çektikten sonra Antalya'ya dönüyorduk ki bu tesisin manzarasını görünce tutulduk kaldık. Yoldan geçerken bu şahane manzarayı görünce arabamı olduğu yerde durdurdum. Bu ne güzel bir manzaraydı? Yukarıdan, yoldan işte bu manzara sizi karşılıyor. Bir de yakından bakalım dedik ve içeriden de fotoğraf çekmek için izin istedik. Perge Doğa Evleri Muhteşem bir tesis. Perge Doğa Evleri başlı başına bir blog yazısı olur. Bir sonraki foto-blog yazımda size mutlaka görmeniz ve konaklamanız gereken Perge Doğa Evleri'nden bahsedeceğim.
Böylece Antalya Köprülü Kanyon gezimizi noktalıyoruz. Antalya taraflarına gittiğinizde en az bir gününüzü, rafting ve konaklama da yapacaksanız iki gününüzü ayırın pişman olmazsınız derim.
Başka gezilerde buluşmak üzere selam ve sevgilerimle.
Her Telden 03:03:2023 973
Önümüzde büyük bir seçim var. Tarihi değişmezse 14 Mayıs. Kaldı 2 ay. Seçim deyince aklıma geldi de, acaba o mevkileri hak edenler mi kazanıyor seçimleri. Liyakate ve hakkaniyete göre mi oyunu veriyor seçmen? Bundan 30 yıl önce bir seçimi nasıl kazandığım aklıma geldi? O günden bu güne hiçbir şey değişmedi. İşte eskilerden bir anıyla seçim ve seçmen davranışı hikayesi.
E-ticaret 24:08:2022 1158
Bundan tam 10 yıl önce E-ticarette İade Sorunu ve Getirdiği Riskler başlıklı bir makale yazmıştım. Bu yazıda 10 sene önce uyardığım şeyleri devletimiz nihayet gördü ve bu konuda adımlar attı. Mesafeli satışları düzenleyen yönetmeliğe satıcılar lehine değişiklikler geldi. Peki neydi dikkat çektiğim bu noktalar? Şimdi neler değişti? Bu blog yazımda bunları bulacaksınız.
İş Dünyası 05.12.2019 3499
Fıkrayı dün akşam Fatih Erkoç'tan dinledim. (Evet müzisyen olan.) Türk iş dünyasında iş yapış şeklimizi hicveden, hem güldüren hem üzerinde düşünmemiz gereken bir fıkra. Osmanlı'da makam ve mevkilerle devlet işlerinin rüşvete bağlı olduğu zamanlardan başlayıp, günümüzün liyakate göre değil sadakate göre dağıtılan nimetlerine kadar içimize işlemiş bir hastalığı ne güzel anlatıyor.