logo
E-ticaret   19.02.2012   40360

E-ticarette Hasarlı Kargo ve Diğer Kargo Sorunları

Bu Yazıyı Paylaş:

Elektronik ticaretin olmazsa olmazlarından birisi de kargo firmaları. Her internet sitesi, bir kargo firması ile anlaşıp bu hizmeti dışarıdan tedarik etmek zorunda.

Her ne kadar bu hizmet dışarıdan alınıyor olsa da, kargodan kaynaklanan ve sizinle hiç ilgisi olmayan bir sorunda dahi müşterinin gözünde sorumlu siz oluyorsunuz. O kargo firmasıyla çalışmasaydın efendim. Bir daha sizden alışveriş yapmayacağım çünkü kargonuz dandik. Bu tip müşteri şikayetleri ile çokça karşılaşırsınız.

Neden Kargoda Hasar Oluyor?


1. Altta Kalanın Canı Çıksın Sistemi
Kargoların adresten alımlarını küçük araçlarla yapmaları gerekiyor. Bizim İSTOÇ´ta ise kargo firması minik bir tır büyüklüğünde araçla alıma geliyor. Bizden sonra alım yaptıkları firmaların kargoları daha büyük ve daha ağır olabiliyor. Farketmez. İlk alınan kargolar altta, diğerleri onun üzerine istifleniyor. Altta kalan, o ağırlığın altında ezilirmiş kırılır mış umurunda mı.

2. Kargocu Olduğum Güne Lanet Olsun Diyenler
Kargo sektörü emek yoğun bir sektör. Şubedeki elemandan şöföre, şube müdüründen dağıtımcı kuryeye kadar insanla yürüyen bir sistem. Çok eleman, çok eleman maliyeti demek. Kargoyu ucuz taşıyabilmek için ucuz işgücü çalıştırmak gerek. Bu nedenle kargo sektöründe maaşlar düşük, eğitim yetersiz, çalışma saatleri uzun ve çalışma şartları ağır. Kimsenin hayattaki ilk tercihi bir kargo firmasında dağıtım elemanı olmak değil. Tabi bu durum hizmet kalitesine direkt olarak yansıyor.

Gerek şubede, gerek se aktarma merkezinde kargoların arabalara atılışını - istiflenmesini değil atılışını - üzüntüyle izliyorum. Kaç defasında da kargocuları uyardım. Arkadaşım sizin elinizden kargonun hasarsız ulaşması neredeyse mucize. Neredeyse daha şimdiden kıracaksınız.

Geçenlerde bir org gönderdik. Orgun kendi ambalajı var. Her tarafında kalın köpük var. Bu yetmezmiş gibi ayrıca bir kalın mukavva koliye de konuldu. Ancak yine de kırmayı başarmışlar.

Kargolar Taşınırken Ne Yapılmalı?


Kargoların adresten alımları küçük araçlarla yapılmalı ki üzerlerine diğer kargoların ağırlıkları binmesin. Şubeye götürülen kargolar, aktarma merkezine gidecek daha büyük araçlara aktarılmadan önce ağırlıklarına ve büyüklüklerine göre tasnif edilmeli. Ağır ve büyük koliler altta, küçük ve hafif paketler üstte olmalı.

Aktarma merkezlerinde tırlara yüklenen kargolarda da aynı sistem olmalı.
Ben aktarma merkezlerini ziyaret ettiğimde böyle bir sistem görmedim. O hattın bandına bir küçük paket atılıyor, ardından koskoca koli atılıyor. Halbuki her aşamada büyük ve ağır kargolar önce yüklenmeli, küçük ve hafif olanlar sonra yüklenmeli. Ama gel de anlat. İşi yapan adamlara bakıyorum, ne bir özen var ne de ben bunu böyle yaparsam bu kargo hasar görür diye bir endişe var.

Hasarlı Kargoların Tazmininde Yaşanan Sorunlar


Kargolar sanki taşıma esnasında yukarıda belirttiğim şeyleri yapmıyor. Sanki sütten çıkma ak kaşık. Her zaman gönderici firma hatalı. Gönderici firma eksik ambalaj yapmış. Bize gelen hasar tutanaklarından daha bir tanesinde de evet biz bunu kırmışız dediklerini görmedim. Tutanakta matbu halde iki şık var. Eksik ambalaj, yetersiz ambalaj. Her zaman oraları işaretli. Hep biz yetersiz ambalaj yapmışız.

Tazminde yaşanan sorunların iki kaynağı var.

1.Alıcı Müşterinin Kargoyu Teslim Alırken Kontrol Yapmaması

Tüm e-ticaret firmaları, sipariş kargoya verildikten sonra müşterilerine mail veya sms göndererek bilgilendirmeli. Sadece "Siparişiniz kargoya verildi, şu sayfadan takip edebilirsiniz" şeklinde olmamalı. "Kargonuzu alırken lütfen aşağıdaki hususlara dikkat ediniz" şeklinde bir bölüm de olmalı ve şunlar yazılmalı.

Sayın müşterimiz,

Kargonuzu teslim almadan önce aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.

Hem dış ambalajını, hem de kargo personelinin yanında açarak içini kontrol ediniz. Hasarlı ise, mutlaka tutanak tutturunuz ve bu tutanakla birlikte, kargoyu teslim almadan iadesini isteyiniz.

Teslim aldığınız ürünlerin orijinal ambalajlarını atmayınız. İade veya değiştirme yaparken bu orijinal ambalajla geri gönderiniz. Geri gönderirken, orijinal ambalaj üzerine adres etiketi, kargo barkodu vb yapıştırılmamasına dikkat ediniz. Ürünün kargoda zarar görmemesi için orijinal ambalajdan farklı bir kutu veya ambalaja koyarak veya paket kağıdına sararak gönderiniz.

Tüm e-ticaret siteleri olarak tüketiciyi de bu konuda eğitmemiz lazım. Müşteri kargoyu teslim alıyor, 3 gün sonra bizi arayıp kargo kırık geldi diyebiliyor. Halbuki tüm internet siteleri olarak müşterilerimize bu şekilde bir mesaj gönderirsek, tüketici de internetten yaptığı alışverişte kargoyu teslim alırken ne yapması gerektiğini öğrenecektir.

Kargo Personelinin Hasarlı Kargoya Tutanak Tutmaktan Kaçınması

Müşteri, kargoyu alırken kontrol etse bile kargo elemanları hasar tespit tutanağı tutmak istemiyor. Ya gerçekten böyle bir şeyi ilk defa duyuyor veya işine gelmediği için şu anda yanımda tutanak yok deyip geçiştiriyor.

Tüm kargo firmalarının kendi personellerine eğitim verirken, hasar tespit tutanağı nedir ve nasıl düzenlenir bunu öğretmesi gerekir.

Kargoculukta yanlış bir sistem var. Hasarlı kargolar tazmin gerektirdiğinde bunun parasını personelin maaşlarından kesiyorlar. Dolayısıyla kargo elemanları arasında bu konuda bir dayanışma oluşmuş durumda. Hiç kimse, kargodaki hasarın gerçekten kargodan kaynaklandığına dair bir tutanak düzenlemek istemiyor. Çünkü maaşlarından kesilecek. Tutanağın, o kargonun hasarından sorumlu olan kişiler tarafından düzenleniyor olması büyük bir çelişki. Tabi ki bu durumda hemen eksik ambalaj, yetersiz ambalaj şıkkını işaretliyor. Ne diyecekti? Hayır bu kargo bize sapasağlam teslim edildi, bunu biz kırdık, maaşımızdan kesin mi diyecekti?

Madem ambalajı yeterli değildi o zaman almasaydın. Eksik ambalaj demek kolay. Sen önce personeline adam gibi kargo taşımayı öğret. Neredeyse daha aktarma merkezine gitmeden kıracaklar. Kargo paketlerini araçlara nasıl attıklarını görüyoruz. En ufak bir özen yok. Böyle kargo mu taşınır? Önce kargo elemanının içinde o kargoya karşı bir sorumluluk duygusu olacak.

Kargolar Yüzünden Yediğimiz Vergi Cezaları


İlk zamanlar, müşteriye kestiğimiz faturaları kargoların haricinde kargo personellerine elden veriyorduk. Bu sistemde kargo personelleri bu faturaların ne kadar ciddi olduğunun bilincinde olmadığından faturalar asla müşterilere ulaşmıyordu. Çünkü kargolar bizden alınıp müşteriye ulaşana kadar çok el değiştiriyor. Önce şubeye gidiyor. Şubeden aktarma merkezine gidiyor. Aktarma merkezinden hat araçlarına yükleniyor. Hat araçlarından, varış yeri aktarma merkezine, oradan teslimat şubesine, teslimat şubesinden dağıtım elemanına süregelen bir süreç var. Bu süreçte kargo ile birlikte gitmesi gereken faturalar bu zincirin bir yerinde kayboluyordu.

Daha sonra kargo üzerine yapıştırılan cepcikler sistemi geldi. Kendinden yapışkanlı, şeffaf bir naylon cepcik içine konan fatura veya irsaliyeler direkt kargonun üzerine yapıştırılıyor. Bu sistemde ise vergi cezaları sorunu oluşuyor.

3 yıl önce 13 ayrı tutanakla 13 ayrı vergi cezası yedik. Ancak hepsine de vergi mahkemesinde dava açıp kazandık. Olay şöyle gelişiyor. Kargonun aktarma merkezinden yola çıkan ana hat aracını bir noktada vergi denetmenleri durduruyor. Kargo şöförünün elinde, kendisine zimmetlenmiş olan araçtaki kargoların dökümü var. Vergi denetmeni, o listeden hangi firmaların kargoları var görüyor. Rastgele seçip, hani bunların faturası diyor. Fatura ise tırın içinde, kargonun kolisinin üzerine yapıştırılan ve dışarıdan da görülebilen şeffaf cepçik içinde. Ama gel de vergi memuruna anlat. Göreyim faturayı diyor. Şöför tırı açacak, koskoca tırın içinden o kargoyu bulacak ta vergi memuruna gösterecek. Tabi ki bununla uğraşmıyor. Yok bunun faturası diyor. Tabi vergi cezası kendi cebinden mi çıkacak? Bir de faturası yok diye vergi memurunun uzattığı tutanağı imzalıyor. Bize gelen ceza tutanaklarının 13 ü de ayrı ayrı yerlerde ancak aynı şekilde kesilmiş. Kargo elemanı bunların faturası yok diye tutanakları imzalamış.

Buna karşılık iki seçeneğiniz var. Eğer itiraz etmeden öderseniz 1/3 indirime giriyor. Ancak bu durumda suçu kabul etmiş oluyorsunuz ve vergi dairesi de sizi faturasız satış yapan bir firma olarak mimliyor. Diğer seçenek ise vergi mahkemesine dava açmak. Bu durumda da dava açma masrafı neredeyse vergi cezası kadar tutuyor. Ancak yine de dava açmak gerekiyor. Çünkü biz o müşteriye fatura kesmişiz ve faturayı da kargo ile birlikte kargo firmasına teslim etmişiz. Kargonun elemanının bu kargoda fatura yok demesi bizi bağlamaz. Kesmiş olduğumuz faturanın bir nüshasını da ekleyip dava açıyoruz. Ve kazanıyoruz. 13 te 13. Vergi mahkemesinin kararı kargo personelinin o tutanağı imzalamasının hiçbir hüküm ifade etmeyeceği yönünde. Ayrıca biz de o faturaları zamanında kestiğimizi ispatlamışız.

Bu da kargolar yüzünden karşılaşılan bir sorun.

Kargo taşımacılık sistemini düzenleyen bir kanun veya yönetmelik olmalı.


Her gün yüz binlerce mal, kargo firmaları tarafından taşınıyor. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılmalı. Kayıp ve hasarlı kargoların tazmini belli standartlara bağlanmalı.

Örneğin nasıl ki müşterilerimizin kargoyu teslim alırken kontrol edip, bir hasar varsa tutanak tutturup teslim almadan göndermeleri gerekiyorsa aynı şekilde kargo firmalarının da kargoları bizden alırken eğer eksik ambalaj iddiasında iseler bunu belirtmeleri gerekir. Kargoyu kırdıktan sonra değil. Eğer ambalajını eksik buluyorsan o zaman alma. Alıyorsan, o zaman benim kargomu doğru düzgün taşı. Kırdıktan sonra bana gelip ambalajı eksik yapmışsın bu nedenle kırılmış deme.

Kargolardan Kaynaklanan Diğer Sorunlar


Geç Teslimat
Bazen İstanbul´dan gönderdiğimiz kargo Ağrı´ya iki günde ulaşırken İstanbul içine 4 günde ulaşmamış oluyor.

Bu durumdan bizim haberdar olmamız mümkün olmuyor. Çünkü kargoya verildikten sonra her kargoyu tek tek inceleyip teslim edilmiş mi diye bakmak mümkün değil. Ancak şunu yapabiliriz. Müşterimize gönderdiğimiz "Siparişiniz Kargoya Verildi" mailinde, nasıl ki teslim alırken dikkat edeceği hususları belirttiysek, aynı şekilde siparişin ortalama teslim süresini belirtmeli ve bu sürede halen kargosu teslim edilmemişse bize mail ile bilgi vermesini istemeliyiz. Bu şekilde müşteri bize bilgi verirse, kargo firması ile irtibata geçerek o kargonun neden halen teslim edilmediğini inceleyip çözebiliriz.

Haber Kağıdı Bırakılmaması
Pek çok müşterimiz, kendilerine ulaşmayan kargolar nedeniyle kargo firmasını aradıklarını ancak "efendim size dün şu saatte gelinmiş ama evde değilmişsiniz" dediklerinden yakınıyor. Peki evde değilsem haber kağıdın nerede? Pek çok kuryenin elinde bu haber kağıtlarından yok. Kargo sektöründe bir başıboşluk olduğu muhakkak.

Ağır Kargoların Sadece Apartman Kapısında Bırakılması
Koşu bandı, çamaşır makinası, buzdolabı gibi büyük ve ağır kargoları sadece apartman kapısına kadar götürüyorlar. Özellikle üst katlardaki dairelere teslim etmiyorlar. Bu durum gönderici olarak bizi müşteriyle karşı karşıya getiriyor.

Bir süre önce gönderdiğimiz koşu bandını alan müşteri telefonda sinir içindeydi. Bir daha bizden alışveriş yapmayacağını bağıra çağıra söylüyordu. Çünkü kadın evde yalnızmış. Doğal olarak günün ortasında eşi işte, çocuğu okulda. Sonra kargo firması koskoca koşu bandını getirmiş. Kadına da gel bunu apartmanın önünden al demiş. Kadın da ben nasıl alayım, yukarı çıkartıverin demiş. Kargocular da "biz hamal değiliz, bizim hizmetimiz apartman kapısına kadar, ister teslim al istersen geri gönderelim" demişler. Kadın sinir içinde, mahalledeki gençlerden yardım istemiş ve birkaç delikanlının yardımıyla koşu bandını daireye taşıtmış.

Biz bunun üzerine kargo yetkililerini aradık. Onlar da kuryelerini savundular ve dağıtım elemanlarının üst katlara böyle ağır şeyleri taşımak zorunda olmadıklarını ve böyle ağır şeyleri sipariş veren müşterinin bilinçli olması gerektiğini, yukarıya taşıma işini önceden düşünmüş olması gerektiğini belirttiler.

Demek ki kargolar böyle bir durumu çözmeye yanaşmadığına göre burada iş yine bize düşüyor. Müşteriniz böyle ağır bir ürünü sipariş verdiğinde kargonun bu ürünü apartman kapısına kadar getireceğini ancak yukarıya çıkarmayacağını belirtmemiz gerekiyor ki müşteri de önceden tedbirini alsın.

Müşteri´den Kaynaklı Sorunlar ve Müşteriyi Eğitmek

Bazen de müşteriden kaynaklı sorunlar oluyor.

Kargo firması iki defa uğrama yapmış ancak müşteri ikisinde de yok. Bizi arıyor ve kargom gelmedi diyor. Sistemden bakıyoruz iki defa uğrama yapılmış. Müşteri ise diretiyor. "Kardeşim bunlar ne biçim iş yapıyor, insan gelmeden önce telefon eder dimi." Oldu canım. Adamlar her kargoyu teslim edecekleri yeri arasın "Bugün size kargo getireceğiz acaba kaç gibi müsait olursunuz" desin. Bu mümkün mü? Sen internetten sipariş veriyorsun, o zaman kargoyu teslim alabilecek birilerinin olduğu bir adresi ver.

Müşteriden kaynaklanan diğer bir sorun da istenilen zaman aralığında teslimin mümkün olduğunu sanmaları. Müşteri yazmış "Ben gündüzleri saat 20´ye kadar çalışıyorum. Kargo akşam 8 den sonra getirsin."

Gördüğünüz gibi e-ticarette kargo meselesi ister kargodan kaynaklansın ister müşteriden kaynaklansın, her zaman sorun çıkartabilen bir mesele. Sizin de yaşadığınız tecrübeler ve çözüm önerileriniz varsa yorum veya iletişim bölümünden bana yazın, yayınlayalım, birlikte çözüm üretelim.

Bunları Okudunuz mu?

Dedemin Cenazesini Yıkarken, Hayat Üzerine Tekrar Düşündüm

Her Telden   20.07.2011   4911

Cenaze yıkamak hepimizin her zaman yaptığı bir iş değildir. Ben hayatımda ilk defa yaptım. İnsan bir ölüye bu kadar yakın olunca her zaman yaşamayacağı duygular ve her zaman aklına gelmeyen düşünceler geliyor. Yaşarken ölüye ve ölüme bu kadar yakın olunan ve yaşamı tekrar sorgulamaya sebep olan bir süreç bu

İkinci El Arabalarda Fiyatı Neler Etkiliyor? İkinci El Arabalarda Boya ve Değişen Sorun mu?

İkinci El Arabalarda Fiyatı Neler Etkiliyor? İkinci El Arabalarda Boya ve Değişen Sorun mu?

İş Dünyası   15.05.2016   6712

İkinci el araba piyasasında Türkiye'ye özgü fiyat parametreleri. İkinci el otomobil alım satımında boya ve değişen sorunu. Boya ve değişen parçası olması Türkiye’de neden sorun olarak algılanıyor? Boya ve değişen fiyatı düşürür mü?

Sizin Kimliğinizle Dolandırıcılık Yapılmasını Önlemeniz Mümkün mü? Neler Yapılmalı?

Sizin Kimliğinizle Dolandırıcılık Yapılmasını Önlemeniz Mümkün mü? Neler Yapılmalı?

Her Telden   20.06.2021   1478

Başkasının kimliği kullanılarak yapılan dolandırıcılık vakalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Sizin kimlik bilgileriniz kullanılarak adınıza firma kurulabilir ve yüzbinlerce liralık ceza ve vergi borcu ile karşılaşabilirsiniz. Üzerinize telefon hattı alınabilir. Eviniz veya arabanız satılabilir. Peki bunları önlemek için ne yapılmalı? Bu yazımda bu sorunu ve çözüm yollarını anlatmak istiyorum.

kargo, hasarlı kargo, kargoda hasar, cargo, aras kargo, ups kargo, yurtiçi kargo, mng kargo, sürat kargo, kargo sorunları,

Yorumlarınız & Sohbet

Ali Rıza     22.06.2020
Kargocuların lügatında hasar tespit tutanağı diye bir şey yok. Eline tutuşturup kaçıyor. Kontrol edecem desen ben senin keyfini bekleyemem der, düşünsene birçok paket almışsın tek tek kontrol ediceksin. Sence bekler mi? E-ticaret firmalarının bu durumu kargocunun insafına bırakmaması lazım. Ne yapalım kavga edip tartışalım mı kargocuyla kapıda.
İsa SEVGİLŞ     27.11.2019
Gitti gidiyor internet sitesinden aldığım ürünü MNG kargosu getirdi.Evde kargoyu alan kızım ....Ürünün kırık olarak çıktı.hasar tutanağı tutulmadı .Şimdi ne yapmalıyım.
SEVEN     12.12.2018
Not:UPS kargo eve gelmeden önce biz kargonuzu teslim etmeye geliyoruz eğer evde küçük bebeğiniz vb. varsa zile basmayalım demişler. Kısacası bu kadar düşünceli kargolarda var imkanım olduğu sürece ups kargo ile ürünleri almaya çalışıyorum, saygılarım
SEVEN     12.12.2018
İyi günler,
Öncelikle yazılar için ellerinize sağlık... Birde şu şekilde bir sorun ile karşılaşıyoruz. Kargo geliyor aparman kapısına bakıyor kapalı not bırakıp gidiyor. Bu durumu genelde "yurtiçi kargo" ile karşılaştım.
şule     18.07.2018
Arkadaşlar selam ben gitti gidiyordan ürün sattım ürünü kargoya 11.07.2018 12:30 civarlarında teslim ettim . Ürün 18.07.2018 tarihinde teslim oldu. Şimdi müşteri ürünün kirlenmiş olduğunu ve yırtık olduğunu iddia ediyor. Ürünü yırtık ise geri alacağım. Fakat müşteri hasar tespit tutanağı tutmamış, ambalajlama kötü demişler. Lakin ürünüm 1 haftaya yakın kargoda bekledi . Kargoya nasıl bir yaptırım uygulayabilirim . Bedelini onlar ödesin ürünümün.
Erdem KILIÇ     03.01.2018
Merhaba; Ben de internet satış ıyapıyorum. Ama paketlerimi kat kat sarıyorum karton koyuyorum. Üstelik metal eşya ve kırıalcak şey değil. Üzerine de kocaman harflerle '' DÜZGÜN TAŞIYIN, DÜŞÜRMEYİN, EZİLİR'' yazıyorum.
Abdurrahman B.     26.09.2017
Kargo firmaları tutanak demeye fırsat bırakmadan buhar oluyor zaten :) Tutanak işi hak getire... Maaştan kesilme cezası çok saçma, bu şartlar altında çalışmak çok zor olsa gerek.
kadriye ışık     10.06.2017
mng kargoya ankastra ürünleri paketleyip verdim adrese hasarlı diye teslim etmemişler sorgularken öğrendim.kargoya gidince ne yapmalıyım.Zararımı nasıl tazmin edebilirim.(paketleme çok güzel yapılmıştı zarar verebilmek için epey uğraşmış olmak lazım)
emre koc     18.02.2017
Teşekkürler kargo hakkındaki internetteki en bilgilendirici makaleydi(kargo sirketleri de dahil)
Cavit Erdoğan     20.12.2016
Merhaba ,Ben 2 seneden beri ev eşyasından tutunda cep telefonu ve laptop u mu internetten alan bir kişiyim.
Son 2 ayda N11.com dan 10 bin TL nin üzerinde alışveriş yaptım.(İspat edebilirim) Dün Teslim aldığım ürün kırık çıktı. 250 Karakter çok az.
zafer apkin     11.03.2015
Şakir Şahin beye katılıyorum kesinlikle.
"Buram buram emek ve tecrübe kokan,çözüm odaklı bu yazı her kargo şirketin dağıtım birimlerine,yöneticilerine ve lojistik eğitimi yapan kurumlara dağıtılmak üzere çoğaltılması sağlanmalı..."

teşekkürler.
AZAT ÇABUK     10.11.2014
Merhaba,ürünü kargo görevlisi yanında açtım kutu hasarlı çıktı adam tutanak tutmadı ısrar ettim,işyeri olduğu için hergün geliyor ertesi gün alırım dedi,gitti.Şimdide tutanak tutulmuyor diyor.Bu konu hakkında ne yapabilirim cep telefonu,Yurtiçi Kargo
Ahmet Erdem     06.09.2014
Yazınız için teşekkürler ancak benim de merak etttiğim bir şey var:
Kargoyu getiren görevli kontrol etmemize izin vermeden kargoyu aldığı gibi geri götürürse ne yapmamız gerekiyor?
Ya da kargoyu olduğu gibi bırakıp -tutanak tutmadan- giderse?
Ali Ümit Bozkurt     15.02.2014
Kargo firmalarıyla anlaşma yaparken mutlaka sigortalı taşıma anlaşması yapın.

Ali Ümit Bozkurt     15.02.2014
Sattığınız ürüne fatura kesince faturanın bir fotokopisini alın.Paketin üzerindeki cepte orjinal faturayı koydurun.Fotokopisini ise taşıma irsaliyesine zımbalattırın.
Böylece vergi cezası sorunu çözülmüş olacaktır...
hikmet     24.01.2014
ıyı gunler.bız ınternetten satıs yapıyoruz.sızın soyledıgınız sorunları bızde yasıyoruz.sıze tesekkur ederım.cok guzel konulara deyın mıssınız.
Adem Sözbir     07.03.2013
Yazı güzel olmuş, ancak pratik bilgiler ile sınırlı.
Yapılması gerekenlerde kanun maddeleri ve haklar daha açıklayıcı olabilirdi.
saygılar
Asur deniz     26.02.2013
Samet bey merhabalar.Öncelikle başarılarınızın devamını dilerim.blogunuzu begeniyle takip ediyorum. Allah sizden razı olsun çok doğru ve mantıklı yazılarınızla insanlara hayal satan kişileri safdışı bırakıyorsunuz. En son düşündüğüm iş fikrinden sizin e ticarete başlıyacaklara bazı tavsiyeleriniz olan e ticaret zorlukları vs.. Olan yazınızı okuduktan sonra vazgeçtim)))ama size bir fikrimden bahsedecegim yada öneri. Biliyorsunuzki e ticaret sitelerinin kargo teslim süreleri en az 3 iş günü nü bulmakta. Ben çogu kez internetten alısveriş yapmış biri olarak bu durum beni bayagı sıkıyor. Aslında ben e ticaret yapmayı düşündüğümde antalyada ikamet ediyorum ve ürünlerimi antalya lılara günün de teslim gibi bazı olanaklar sunacaktım fakat vazgeçtim. E ticaret yapmıyacagım. Eger parlak bir fikrim olmazsa. Biliyorsunuzki büyüyen marka olan firmalar frenchising veriyor illere bölgelere vs.. Sizde böyle birşey düşünmezmisiniz bence büyük e ticaret siteleride yakın gelecekte böyle girişimde bulunacaklar. Mesela sizin zaten uygun olan ürünlerinizi antalyada yada diğer yeterli satış yaptıgınız illerde 2 saatte elinizde gibi bir promosyonla sunsanız nasıl olur. Bence basarılı olabilir. Konuyla ilgili aklım da ayrıntılar var tabii. Sadece fikrimi değerlendirip tarafıma yorumlarsanız çok mutlu olurum. Tesekkur ederim büyük sağlık büyük mutluluk büyük başarı dileklerimle cevabınızı beklerim saygılar.
yusuf keskin     25.02.2013
hocam yalın anlatımınız ve önemli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
Rıfat Boz     30.08.2012
Kargo geliyor, adam imza istiyor diyorum ki önce açayım hasarlı mı değil mi bakayım sonra imzamı atarım diyorum adam öyle bi prosedörümüz yok diyor ben şimdi bana gelen cihaz hasarlı çıksaydı ne yapacaktım? Ayrıca imzadan önce kargo açılamıyor mu?
polat mutlu     11.08.2012
kargomu getirirken kaza yapıyor kargo aracı ve kargom hasarlı oluyor. kargo hasarlı tutanak tutuyor. ne yapmam lazım korgodan nasıl şikayetci olacam dügünüm var yetişmesi imkansız diyorlar
Şakir Şahin     19.02.2012
Bu yazı; her şirketin dağıtım birimleri ve lojistik eğitimi yapan kurumlara dağıtılmak üzere çoğaltılması sağlanmalı...

Yorum Yazabilirsiniz

Karakter  Kaldı

Yeniliklerden Haberdar Olabilirsiniz!

Gizlilik ve Çerezler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik ve Çerez politikalarımızı inceleyebilirsiniz.