
30 yılı aşan iş yaşamımda pek çok firma ile iş ilişkim oldu ve pek çok CEO kartviziti gördüm. Bunlardan yola çıkarak Türkiye’de kimler CEO oluyor benim kişisel gözlemlerim şöyle.
1. CEO patronun oğlu, kızı, kardeşi veya karısıdır.
2. Oğlu, kızı, kardeşi veya karısı değilse akrabasıdır. (Genel olarak damat çok görülür) 😜
3. Akrabası değilse eski bir arkadaşıdır.
4. Arkadaşı değilse, kardeşinin, babasının, oğlunun vb arkadaşıdır.
5. Arkadaşı değilse sevgilisi veya yattığı biridir.
6. Hiçbiri değilse altında kendisinden daha bilgili ve yetenekli olanları harcayıp başarıyı kendine başarısızlıkları onlara mal ederek türlü kumpas ve ahlaksızlıklarla rakiplerine pes dedirterek yükselen biridir.
7. Çok çok nadir olarak yukarıdakilerden hiçbiri olup eğitimiyle, bilgisiyle, görgüsüyle, yüksek ahlaki değerleri ve erdemiyle yükselip CEO olmuş birisidir.
Siz 7. kategoriden CEO adayıysanız işiniz bir hayli zor. Tam bunu hak ettiğiniz sırada ilk 6 kategoriden birinin Kuş Uçuşu gelip size güle güle deme ihtimali bir hayli fazla.
Kuş Uçuşu demişken Netflix’te Birçe Akalay ve Miray Daner’in nefis oyunculuğuyla hayat verdiği Kuş Uçuşu dizisini de izlemenizi öneririm. Dizide emeği geçen diğer oyuncuları ve emekçileri de kutlarım. Bence Kuş Uçuşu: Gül şeklinde devamı çekilmeli. Gül’ün o medya şirketinde nasıl CEO olduğunun hikayesi de güzel bir dizi konusu olabilir.
Sahi, sizin CEO'nuz bunlardan hangisi?
Aşağıda yorum bölümüne yazabilirsiniz.
Konu Resmi İçin Teşekkürler: Leadership vector created by freepik - www.freepik.com
Bunları Okudunuz mu?
İş Dünyası 16.01.2014 15176
Paralel ticareti ahlaksız ticaret ve hatta alçak ticaret olarak görenler olduğu gibi, ithalatçının diktatörlüğünü kıran ve tüketiciyi koruyan bir ticaret şekli olarak son derece faydalı bulanlar da var. İşte hem yanında hem karşısındaki görüşlerle Paralel Ticaret veya başka bir deyişle Paralel İthalat.

İş Dünyası 28.06.2022 1757
Türkiye Ekonomisi'nde bazı önemli kararlar var ki sebep ve sonuçlarıyla incelenip tarihe not düşülmeli. İşte geçen hafta sonu Cuma günü akşamında gelen BDDK kararı da bunlardan biri. İleride bu günler tekrar incelendiğinde örnek olay olarak incelenebileceğinden bloğuma koymak istedim.
E-ticaret 05.11.2012 10715
Bu yazı, 2003 yılı başında Türkiye´nin ilk saat sitesi olan www.saatdunyasi.com u kuran kişi olarak, edindiğim tecrübeler ve sektörün beklentileri doğrultusunda, saat sektöründe faaliyet gösteren ithalatçılar ve online-bayileri için faydalı olacağına inandığım bilgileri içeriyor.