Yeşilin ve mavinin muhteşem göründüğü doğa harikası bir yer Göynük Kanyonu. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler kaçırmasın. Yüzmek de mümkün. Yerden 40 metre yükseklikte saatte 65 km hıza kadar ulaşılan zipline parkuru da var. 2 km doğa içinde yürüyüşten sonra güzel bir gölet sizi bekliyor. Gölete girip serinleyebilirsiniz. Gölet etrafında dinlenme ve yeme içme alanları ile yiyecek ve içecek satan yer de bulunuyor.
Göynük Kanyonu Nerede?
Beldibi Mahallesi, Çomaklar Mevkii, Kemer/Antalya
Antalya´ya 36 km, Kemer´e 13 km, Göynük´e 4,5 km uzaklıkta.
Göynük Kanyonu´na nasıl gidilir?
Antalya´dan Kemer istikametine gidildiğinde Beldibi´ni geçtikten sonra Göynük Deresine paralel Beydağları istikametine gidiliyor. Tabelalar yardımcı olacaktır.
Göynük Kanyonunda Neler var?
Göynük Kanyonu´nun olduğu bölge aynı zamanda Beydağları Sahili Milli Parkı. Kanyon, dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak gösterilen Likya Yolu üzerinde yer alıyor.
Önce gişelerden bilet alıp giriyorsunuz. Biraz ileride sizi sevimli kazlar karşılıyor. İnsana alışıklar ve tek istekleri biraz yiyecek veya oyun. Üzerinize gelirlerse korkmayın zarar vermiyorlar. Sevimli kaz ailesiyle kanyon manzaralı güzel fotoğraflar çektirebilirsiniz.
Bu 2 km´lik yürüyüş yolu boyunca neler göreceksiniz? Bol fotoğraf az yazı ile dopdolu bir foto-blog yazısıyla haydi birlikte gezelim.
Yol boyunca minik göletler var. İstediğinize girebilirsiniz. Gökyüzünün mavisi, etraftaki ağaçların yeşili bu güzel göletlere vuruyor. Maviyle yeşilin hemen her tonu oluşuyor. Tabi ki izlemeye de doyum olmuyor.
Kanyon boyunca her iki yanı ağaçlı ve çiçeklerle dolu Göynük Deresi size eşlik ediyor.
Bir göletten diğerine minik şelaleler tam fotoğraflık.
Bulutlar gidince mavi gökyüzünün suya yansıması ile maviye dönen minik göletler.
Bir bakmışsınız yemyeşil oluvermiş. Doğa bize ne güzellikler sunuyor. Yeterki kıymetini bilelim.
Göletler, çiçekler, yamaçlar. Enfes fotoğraf kareleri sunuyorlar.
2 km boyunca yürüyemem diyorsanız yol boyunca dinlenmeniz için bu şekilde çardaklar var. Keyifle zaman geçirebilirsiniz.
Kuş sesleri ve cırcır böceklerinin sesleri, kısaca doğanın sesi ve nefesi. Gel de tekrar büyük şehirlerin trafiğini gürültüsünü çek.
Yer yer genişleyip gölete dönüşen dere bazen de böyle daralıyor.
Orada dağlardan gelen ve sürekli akan çeşmeleriyle susuzluğunuzu gidereceksin. Onlar için susuzluk korkusu olmayacaktır. 😇
Yürüyüş boyunca yükseldikçe dere aşağıda kalıyor ve böylece üstten bu muhteşem manzarayı izleyip güzel kareler yakalayabiliyorsunuz.
Asıl sürpriz yolun bitiminde. Büyük bir gölet sizi bekliyor. Bu muhteşem yerde yüzmek için mayolarınızı mutlaka yanınıza alın.
Tepedeki büyük göletin çevresinde yeme içme yerleri ve minik bir tesis var. Can yeleği ve kask temin edilebiliyor.
Tuvalet ve giyinme kabinleri de mevcut.
En büyük şelale en tepedekinde. Şalale gördü mü çekmeden duramayanlardan mısınız? Ben öyleyim. Şelalenin altına girmeyi ihmal etmeyin. Süper bir deneyim. Ama mayonuzun ipini sıkmayı da unutmayın tabi. Yoksa fotoğraf çekenlere güzel bir nü poz verebilirsiniz. 😜
Dönerken de yürümek istemezseniz hem yukarı hem de aşağı taşıyan bir açık kasa kamyonet var. Yürüyerek inecekseniz bunun gibi köprüler görebilirsiniz.
Cennet böyle bir yer olmalı. Ya böyle bir yerde yüzme keyfine ne dersiniz. Anlatılmaz yaşanır.
Sağ alt köşedeki kazlara dikkat ettiniz mi? Veda ederken onlara da tekrar görüşmek üzere diyoruz.
Bu cennet köşesi yeri mutlaka ziyaret edin.
Ülkemizde ne güzel yerler var değil mi dostlar.
Yaşam sevinciniz bol olsun. Nice güzel yerlerde görüşmek üzere bloğumu takipte kalın.
Her Telden 17.09.2016 4383
Doktorumun söyledikleri. Kolesterol yüksek, trigliserid yüksek, şeker yüksek, testosteron düşük vb.vb. Aslında normal bir hastada bu durumda ilaç tedavisine başlarız. Ama siz öyle bir şeye başlamışsınız ki bu durumda verebileceğimiz dünyadaki tüm ilaçlardan daha etkili, daha faydalı. Siz spora başlamışsınız.
Her Telden 24:02:2023 1181
Bu röportajım bir insanla değil bir yapay zeka ile oldu. Ben sordum o cevapladı. Daha çok ona kendisini sordum. Bu bir anlamda kendisiyle de ilk tanışmam oldu. Yapay zeka dost mu düşman mı? Bugünün dostu geleceğin ölümcül düşmanına dönüşebilir mi? Yapay Zeka insanlığın sonunu getirebilecek bir tehdite dönüşebilir mi? İşte bunları kendisine sordum.
İş Dünyası 01:09:2022 1064
Ekonomide alınacak her karar için Ekonomi Bilim Kurulu olsa ve bu kurulda da şu işimler olsa Türkiye şahlanır diye düşündüğüm isimlerdir. Tamamen kendi görüşümdür. Atladığım çok değerli bilim adamları ve hocalarımız illa ki vardır. Onlardan özür dilerim. İsimler belli bir sıraya tabi değildir. İşte benim Ekonomi Bilim Kurulu için aday listem.