Dünyanın en iyi gezi ve doğa fotoğrafçılarının çalıştığı National Geographic dergisinin editörleri sabah güneş doğarken veya akşam gün batımında değilse, istediğiniz kadar güzel fotoğraflar götürün çöpe atarlar ve hiç ilgilenmezlermiş.
Gerçekten de sabah erkenden kalkıp gün doğumunda çekim yerinde olursanız en elverişli ışık ile en güzel kareleri yakalayabiliyorsunuz. Hem tenha da oluyor ve önünüzden sürekli geçen insanlarla çekime ara vermek zorunda kalmıyorsunuz. Hele bir de düz gri bir gökyüzü yerine bulutlar da varsa değmeyin fotoğrafçının keyfine.
9 Haziran 2016 günü sabah 5'te Eyüp Sultan'a indim ve bir Ramazan sabahı günün ilk ışıklarında alttaki kareler ortaya çıktı. Keyifli izlemeler.
Eyüp'te türbesi olan tek Osmanlı Padişahı olan V. Mehmet Reşat'a ait bu türbe Haliç sahilinde yer almaktadır.Türbe inşa edilen son Osmanlı padişah türbesidir. 1914 yılında Mimar Kemalettin tarafından Neo-Klasik üslupla inşa edilmiştir. (Kaynak: mekan360.com)
Cülus Yolu, Fatih Sultan Mehmet'ten Vahdettin'e kadar Osmanlı Padişahlarının tahta çıktıklarında kılıç kuşanıp ata bindikleri, cülus törenlerinin yapıldığı, padişahın hükümranlığını sembolize eden tarihi bir yoldur. Geleneğe göre Sultan kayık ile Eyüp'e gelir, vezirler ve devlet adamları yolun başında kendisini selamlar, o ise binek taşının oradan atına binerek Eyüp Sultan Hazretleri’ni ziyaret ederdi. Sultan'ın bir işareti üzerine Şeyhülislam gelip beline dört halifeye ait kılıçlardan birini kuşatır ve Allah'ın yardımıyla din ve devlet düşmanları üzerine muzaffer olması için dua ederdi. Törenden sonra Sultan yeniden ata biner yolda toplanan ahaliye Cülus bahşişi dağıtarak Topkapı Sarayı’na geri dönerdi. (Kaynak: Eyup.istanbul)
Eyüp Sultan'ın etrafında gezilip görülecek pek çok tarihi yer var. İstanbul'daysanız veya yolunuz buraya düşerse mutlaka ziyaret edin. Ben sadece birkaç yeri paylaşıyorum.
İstanbul'daki en büyük İslam mezarlıklarından biri olan Eyüp Mezarlığı'nda padişahlar, sadrazamlar, şeyhülislamlar, vezirler, kumandanlar, hanım sultanlar, saray mensupları, din, tasavvuf, ilim, fikir, sanat adamları, şairler ve halktan kişiler gömülmüştür.
Ebu Eyyub El-Ensari, Türkçede Eyüp Sultan olarak anılan en büyük Sahabelerden biridir. İslam peygamberi Muhammed'i Mekke'den Medine'ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabidir. Bu sebeple kendisine bu olaydan sonra mihmandar-ı nebevî de dendiği olmuştur. Daha sonra 90'lı yaşlarında İstanbul kuşatması sırasında şehit olmuştur. Vasiyeti üzerine İstanbul surlarının dibine gömüldüğü rivayet edilir. Fetih'den sonra Akşemsettin manevi keşif yoluyla mezarını bulur. Şu anda onun adına bir türbe, kendi adı ile anılan Eyüp semtinde ve kendi adı verilen Eyüp Sultan Camii'sinde bulunmaktadır. (Kaynak: Vikipedi)
İş Dünyası 04.06.2018 20144
Tam da bir önceki yazımda kibirinden yanına yaklaşılmayan plaza çocuklarına serzenişte bulunmuşken LinkedIn'de gördüğüm bu paylaşım cuk oturdu. Öyle sevdim, öyle sevdim ki bu şiiri tekrar tekrar dinledim.
E-ticaret 24.06.2020 1925
Bu yazımda bir e-ticaret sitesi açtığınızda, sitenizde bulunması zorunlu sözleşmeleri ve bilgileri sunacağım. Sitenizde bulunmaması nedeniyle ceza yemenize sebep olabilecek bu sözleşme ve bilgilerle küçük işletmelere ve girişimci arkadaşlara faydalı olmayı umuyorum.
Seyahat 25.11.2021 3869
Perge Doğa Evleri Muhteşem bir tesis. Köprülü Kanyon'u gezip bol bol fotoğraf çektikten sonra Antalya'ya dönüyorduk ki burada tutulduk kaldık. Yoldan geçerken bu şahane manzarayı görünce arabamı olduğu yerde durdurdum. Bu ne güzel bir manzaraydı. Yukarıdan, yoldan bu manzara sizi karşılıyor. Bir de yakından bakalım dedik ve içeriden de fotoğraf çekmek için izin istedik. İşte size birkaç gün mutlaka görmeniz ve konaklamanız gereken Perge Doğa Evleri'nden bahsedeceğim.